Bootcamp, Kans of deceptie ?

In deze tijd van economische crises is het voor veel zelfstandigen een groot probleem om opdrachten te verwerven. Als ZZper ondervindt ik dit probleem aan den lijve. Dit heeft mij er toe doen besluiten om een aanbod van de Open Circle Academy aan te nemen.

Het aanbod van de Open Circle was het gratis volgen van een seminar van 2 dagen in Nieuwegein. Als deelnemer dien je wel de kosten van de lunch te betalen, iets meer als 47 Euro.

Het seminar wordt Bootcamp genoemd en is op Amerikaanse leest geschroeid. Eigenlijk heb ik een aversie tegen deze manier van mensen beïnvloeden. Het doet me altijd denken aan sekteachtige zaken en roept een behoorlijke weerstand bij mij op.

Toch heb ik besloten hier over heen te stappen en te kijken wat het mij zou kunnen opleveren, per slot kan ik zelf kiezen wat ik wel en niet zou kunnen en willen gebruiken

Tot mijn grote verbazing was het erg leuk en vooral ook erg leerzaam. Het leuke is dat er niet geheimzinnig gedaan wordt over het doel van het bootcamp. Er wordt de mogelijkheid geboden om te ervaren wat andere cursussen te bieden hebben. In sneltrein vaart worden een aantal thema`s behandeld die uitgebreid in andere cursussen behandeld worden. Daar staat wel tegenover dat er voor die cursussen acquisitie gepleegd wordt. In verhouding zou ik zeggen dat er 80 % informatie wordt verstrekt en 20 % acquisitie gepleegd wordt.

Maar minsten zo interessant is dat dit bootcamp een uitstekend platvorm biedt om te kunnen netwerken.  Het gericht netwerken is ook een onderdeel van het bootcamp, en levert mij nu al tastbare resultaten op.

Alles bij elkaar is het voor mij dus een erg zinvol weekeind geworden.

Sterker nog, ik zou iedere ZZPer aan willen raden dit ook eens te proberen, zeker als je ook behoefte hebt om je netwerk uit te breiden en/of eens na te denken over de positie van je bedrijf in de markt en hoe die positie te verbeteren  

Op bijgevoegde link vindt je aanvullende informatie

www.businessbootcamp.nl/vriend.php?id= This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.